LIdl in Lions klub Lj. Forum1

V petek, 13. novembra, ravno na mednarodni dan prijaznosti, so v Lidlu Slovenija donirali vsem slovenskim bolnišnicam, kjer zdravijo ali negujejo bolnike s COVID-19. V skupni akciji se je pri distribuciji doniranih izdelkov na različnih koncih Slovenije pridružila Zveza Lions klubov Slovenije. Z enotnim sporočilom: »Skrbimo za vas, saj vi skrbite za nas« so 18 bolnišnicam donirali prehrambne izdelke, v skupni vrednosti nekaj več kot 5.000 eur.

Donacije kave, čaja, krekerjev in muesli rezin so namenili zdravstvenim delavcem, ki delajo v rdečih conah, kjer imajo dolge urnike in naporno delo. Ob tem so v Lidlu Slovenija povedali: »Ni naključje, da je donacija ravno na mednarodni dan prijaznosti. Hvaležni smo Zvezi Lions klubov Slovenije, ki se je s številnimi klubi, ki jih ima po vsej Sloveniji, pridružila naši akciji. S skupno gesto želimo zdravstvenim delavcem, ki so trenutno res v težkih pogojih, sporočiti, da niso sami in hvala za njihovo nesebično pomoč.«

Za dostavo doniranih izdelkov so poskrbeli številni klubi Zveze Lions klubov Slovenije in sicer Lions klubi: Ljubljana, Ljubljana Forum, Ljubljana Viva, Maribor, Kranj, Celje Keleia, Novo Mesto, Murska Sobota, Ptuj, Slovenj Gradec, Trbovlje, Izola, Nova Gorica, Brežice, Velenje in Sežana. »Hvaležni smo podjetju Lidl Slovenija, da čutijo z nami, da nam skupaj ni vseeno in hvaležni smo bolnišničnemu osebju v bolnišnicah po Sloveniji. Pošiljamo jim topel pozdrav. Vonj po kavi. Vonj in okus po čaju. Energijo. Vse skupaj samo zato, da jim povemo, da mislimo nanje. Da spoštujemo njihovo delo,« je povedal Zdenko Podlesnik, prokurist Lions kluba Celje Keleia in koordinator projekta Donirana hrana.

Donacijo so sicer prejele:UKC Ljubljana, UKC Maribor, Splošna bolnišnica Kranj, Splošna bolnišnica Celje, Splošna bolnišnica Novo mesto, Splošna bolnišnica Murska Sobota, Splošna bolnišnica Ptuj, Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, Splošna bolnišnica Trbovlje, Splošna bolnišnica Jesenice, Splošna bolnišnica Izola, Splošna bolnišnica Nova Gorica, Splošna bolnišnica Brežice, Splošna bolnišnica Topolščica, Splošna bolnišnica Sežana, Bolnišnica Petra Držaja Ljubljana in Negovalna bolnišnica Vrazov trg Ljubljana.