Miklavž

6. decembra 2021 je otroke, obolelim za rakom, ki so se primorani že v ranem otroštvu boriti za svoja življenja in se zdravijo na Hematološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, obiskal Miklavž, prvi izmed treh dobrih mož, ki razveseljujejo otroke v veselem decembru.

Otroci so svoje želje položili pod smrekico že nekaj dni prej. Letos so si najmlajši (od 6 mesecev pa do 9 let starosti) zaželeli  otroških blagajn,  tisti malo starejši (od 10 do 18 leta) pa družabne igrice Legretto, Miklavž pa je k vsakemu darilu priložil še otroško knjigo.

Miklavževe besede  spodbude in skromno darilo je izvabilo  široke nasmehe na obrazih otrok. Starši, ki spremljajo male bolnike  pa so povedali, da jim vsak žarek upanja in veselja izredno veliko pomeni in polepša negotove bolniške dneve.  Osebni stik skupaj s spodbudnimi besedami je izjemno močna oblika podpore, so poudarili starši obolelih otrok in dodali, da je to je največ kar jim kdorkoli lahko da v njihovih najtežjih trenutkih.

In kdo so zvesti Miklavževi pomočniki?

Akcijo  že 10 leto zapored organizirajo člani kluba LK Forum Ljubljana v sodelovanju z Tonetom Fornezzijem-Tofom pod budnim očesom bolniškega osebja, ki ga vodi Lidija Kitanovski. Vsi, ki so sodelovali pri osebnem obdarovanju otrok, so izpolnjevali stroge PCT pogoje. Ne glede na cepljenjost in morebitno prebolevnost, so se predhodno tudi testirali.

Miklavž
Miklavž
Tadej Ostrc, Danijela Brečko, Tomaž Merhar
Tadej Ostrc, Danijela Brečko, Tomaž Merhar
Tadej Ostrc, Danijela Brečko, Pika Fornezzi, Miklavž, Tone Fornezzi - Tof, Tomaž Merhar, Lidija Kitanovski
Tadej Ostrc, Danijela Brečko, Pika Fornezzi, Miklavž, Tone Fornezzi – Tof, Tomaž Merhar, Lidija Kitanovski