Sladica 2022 -1

V soboto 4. junija 2022 smo člani Lions kluba Ljubljana Forum organizirali zbiranje dobrodelnih sredstev za nakup pripomočkov za gluhoslepe – Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN.

Že zelo zgodaj zjutraj smo se člani zbrali na Stritarjevi ulici, tik ob Filipovem dvorcu in ob pomoči Prostovoljnega gasilskega društva Barje, ki nam je brezplačno pripeljalo in postavilo mize, na katerih smo lahko zložili vabljive sladke pakete ter dobrodelnosti Mestne občine Ljubljana, ki nam je dovolila brezplačno postavitev miz na ulici in uporabo petih občinskih stojnic za našo akcijo, zavzeli najboljše strateške položaje za prepričevanje mimoidočih, da bi za svojo finančno donacijo, ki bi jo prispevali za nakup pripomočkov za gluhoslepe – Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN, prejeli sladek paket, v katerem so bili krofi donatorja DON DON in osvežilna voda in Kava na poti donatorja Petrol. Mize in stojnice smo prekrili s čudovitimi belimi prti, ki nam jih je v brezplačno rabo posodil Cankarjev dom, in nanje postavili sladke komplete v darilnih vrečkah. Ob 8. uri so se nam že pridružili prvi mimoidoči, ki smo jih člani ogovarjali in poskušali pridobiti čim več donacij za našo akcijo. Ljudje so nam z zanimanjem prisluhnili. Kmalu smo za sladke pakete prejeli prve finančne prispevke.

Sveže jutro se je prevesilo v vroč dan in okoli nas se je trlo turistov. Med njimi so bili tudi člani Lions kluba z Dunaja in nekaj lionsov iz Amerike. Dobrodelnost lionizma je v svetu dobro prepoznavna in člani tujih klubov, ki so sicer prišli turistično v Ljubljano, so z veseljem prispevali v dobrodelni namen, se osvežili z vodo in Kavo na poti donatorja Petrol in se posladkali s krofi donatorja DON DON.

Najbolj zanimivo je bilo, še posebej otrokom, da so lahko koščke čokoladnih in mareličnih krofov DON DON brezplačno poskušali na naših mizah in nato prepričali starše, da donirajo sredstva za cel paket.

Akcija se je počasi zaključila, vendar smo lionsi, sicer utrujeni, a zadovoljni, ugotovili, da je dobrodelnost še vedno prisotna med ljudmi. Člani Lions klub Ljubljana Forum smo hvaležni donatorjem, ki so sodelovali pri akciji »Sladica 2022«, saj brez njih nam ne bi uspelo zbrati prepotrebna sredstva za nakup pripomočkov za gluhoslepe – Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN.