20210525_191715_HDR~2

Dobro razpoloženi smo se v torek, 25. 5. 2021, zbrali v Klubu Cankarjevega doma, da svečano obeležimo 24. obletnico ustanovnega večera Lions kluba Ljubljana Forum. Bilo je zabavno in sproščeno. Po zelo dolgem »coronskem« času smo bili zopet tudi fizično skupaj, se družili, nasmejali in pogovorili. Povsod je bilo čutiti prijetno človeško toplino napolnjeno z entuziazmom pomagati sočloveku. Namreč, naš svečani večer je bil tudi dobrodelne narave. Organizirali smo dobrodelno dražbo, kjer so naši člani lahko dražili vavčerje za uporabne, koristne, negovalne, lepotilne, razvedrilne ali sicer razveseljujoče storitve.  Sredstva, ki smo jih zbrali, smo namenili Društvu Trepetlika. Glavni namen tega društva je izobraževanje bolnikov s parkinsonovo in sorodnimi boleznimi in njihovih skrbnikov o zdravljenju in načinu lajšanja življenja obolelih. Društvo je lani obeležilo 30 let delovanja in ima več kot 1000 članov. Žal pa je bolnikov s to zelo težko boleznijo še več. Zato so naši člani odprli svoje denarnice in srca ter zbrali 1.240,00 eur. V imenu društva je donacijo prevzel Slavko Stošicki, nekdanji guverner Distrikta 129, ki je povedal nekaj besed o parkinsonovi bolezni, se zahvalil za donacijo, večer pa popestril s svojo hudomušno poezijo.

V uvodnem pozdravu je predsednik kluba LK Ljubljana Forum mag. Samo Logar posebej pozdravil prvega predsednika prof. dr. Kreša Puhariča in ustanovnega člana akademskega slikarja Janeza Kovačiča, v nadaljevanju pa spomnil na pomembne dosežke kluba v preteklih letih ter zaključil, da lionizem v našem klubu ni le dobrodelnost in sledenje smernicam lionističnega gibanja, temveč tudi spoštovanje, sodelovanje in prijateljstvo med člani, ko delujemo v korist tistih, ki potrebujejo našo pomoč. V nadaljevanju je predsednik kluba mag. Logar podelil priznanja in zahvale članom: Klemnu Brenku, Borisu Gašpircu, Radivoju Jesenšku, Tadeju Ostrcu, Gregorju Podreberšku, Borutu Rusjanu, Nadji Skale, Iztoku Šekoranja za 5 let delovanja v klubu, Bredi Pečovnik, Igorju Maherju, Jaki Vajde, Luki Podjedu, Igorju Saviču za 10 let delovanja v klubu, Danijeli Brečko, Romanu Dobnikarju, Igorju Muzloviču, Jožetu Smoliču, Miranu Vršcu za 15 let delovanja v klubu  in dr. Borisu Žnidariču za 20 let delovanja v klubu. Prav tako je bilo dano priznanje za požrtvovalno delo v klubu večletni zakladničarki dr. Maruši Hribar in predsedniku preteklega leta Gregorju Podreberšku ter priznanje in zahvale donatorjema STROKA d. o. o., ki ga vodi Tomaž Florjančič in FIN IMPEX d. o. o., ki ga vodi Primož Škerlj.  dr. Borisu Žnidariču je članica Danijela Brečko pripravila iskreno zahvalo za njegovo požrtvovalno delo v klubu in ob visoki obletnici. Tej zahvali se pridružujemo vsi člani kluba. Borisa vidimo kot velikega mentorja, dobrega prijatelj, predvsem pa požrtvovalnega Liona.

V nadaljevanju večera je imel slavnostni nagovor guverner ZLKS Distrikta 129 mag. Danilo Tomšič, ki je poudaril, da je bistvo lionizma pomagati sočloveku ne le finančno, kar je sicer tudi izredno pomembno, temveč tudi čisto človeško, s toplo besedo in preprostimi dejanji. Guverner je Bredi Pečovnik predal certifikat LCI Guiding Lion, Miranu Vršcu in Danijeli Brečko priznanje za 15 let aktivnega delovanja ter Samu Logarju priznanje in zahvalo za uspešno vodenje Lions kluba v letu 2020-2021 in za učinkovito izvajanje dobrodelnih aktivnosti v času izrednih razmer pandemije covid-19.

Ob prijetni razpoloženjski klavirski glasbi in zelo okusni, izbrani lahki večerji smo člani prijetno klepetali in z veseljem sledili kulturnemu programa, ki so ga pripravili mladi Maksimilijan Ostrc na violončelu, Ian Lampič s hip hop plesno točko in Rok Korenčan na violini.

Dobrodelno dražbo sta vodila Jaka Vajde in Luka Podjed ter z zabavnimi opisi storitev spodbujala člane k draženju skrivnostnih kuvert naših sponzorjev: D & N lepotni frizerski studio, Šiviljstvo TINA, restavracija MAXIM, Hotelu Slon, VIVO Catering, Zobozdravstveni Zavod Vergina, Center za rehabilitacijo NO 11, Cleaning d. o. o., Gostilna Kovač Tomačevo, Pizzeria in restavracija Grad Kodeljevo. Za piko na »i« pa so poskrbele penine Ostrc, s katerimi smo zaključili naš prijeten večer.

LK Ljubljana Forum je tako združil prijetno s koristnim. Slavnostno je obeležil svojo  24. obletnico ustanovnega večera in uspešno izvedel dobrodelno dražbo, katere izkupiček 1.240,00 eur je namenil Društvu Trepetlika.

20210525_224536_HDR

20210525_221454

20210525_185317_HDR20210525_204753

20210525_21470920210525_201919_HDR