lions-sladica15

Še sonce se je odločilo, da 12. septembra podpre tradicionalno akcijo Lions kluba Ljubljana Forum! Potem ko nas je maja dvakrat potegnilo za nos, je tokrat s toplimi žarki usmerjalo množico ljudi okoli Tromostovja k stojnicama, kjer so lahko kupili kupone – prispevali donacijo – za našo tradicionalno največjo in tudi najdaljšo sladico. Raztezala se je, lepo razkosana, po vsej Stritarjevi od Tromostovja pa skoraj do Magistrasta, in ko še dobro začeli nismo, so mimoidoči že spraševali, kako bi prišli do kakega kosa. Letos je bilo to nič manj kot 180 metrov odličnega skutnega zavitka: v takšnih količinah ga znajo še vedno odlično zamesiti, zvaljati, nadevati, potresti z rozinami in speči do ravno prave svetlo rjave barve samo prekaljeni slaščičarji Žita, kjer so naša dobrodelna prizadevanja zvesto podprli tudi letos.

Izračunali smo, da smo v zameno za kupon, ki je pomenil donacijo Zavodu za slepo in slabovidno mladino, oddali kar 1700 vrečk s kosom zavitka in stekleničko kokte Black Tonic. To pa pomeni, da bomo lahko dejavnosti Zavoda, zlasti pomoč pri delu z glino, podprli s 5000 evri.

Že v prvi megli so se ob našem dolgem pultu potili Mitja, Breda, Bogi, Klavdija, Samo, Edo, Jaka, Iztok …, družbo so nam delale brhke hostese Žita in Cockte. Tudi župana Zorana Jankovića smo tisti pri stojnicah opazili hiteti mimo, sicer pa je bila vsa okolica Tromostovja v soboto prepolna znanih obrazov. In turistov z vseh koncev sveta. Tako smo namen akcije razlagali v najmanj petih jezikih in tudi tujci so z veseljem donirali za precej kuponov.

Bili smo v družbi kamer in fotografskih aparatov, zato za spomine ne bo težav, opazili so nas številni mediji. Letošnja najdaljša sladica se seli v arhiv uspešnih akcij, mi pa že razmišljamo o vrsti novih, s katerimi bi sledili geslu gibanja lionsov, ki mu pripadamo: Pomagamo!